Comitato Dante Servizi

Med Comitato DANTE SERVIZI åbner Dante Alighieri, København, dørene for alle unge, som interesserer sig for italiensk sprog og kultur.

Formålet med denne afdeling er at bygge bro mellem italienere og danskere ved at gøre integrationen lettere, gennem moderne sprogbrug, temaer og kommunikationsmidler.

Alle idéer og forslag til emner, der kan tages op, er meget velkomne.
Uanset alder, er man ung, så længe man er nysgerrig og har lyst til at prøve!

Om os

D7528D13-C5BF-4AAB-A3AE-14C44659C073
Koordinator

Maria er født i Italien, hvor hun har studeret jura, kommunikation, grafisk design og Informatik. Hun er uddannet som web-designer og journalist. Hendes tekniske kompetencer er indenfor IT og grafik, specielt i Word Press, InDesign og Photoshop. Hun har erfaring i projektledelse på nettet og ajourføring af web sites.

Hun bor nu i Danmark, har startet en IT virksomhed og har abejdet blandt andet som grafisk redaktør på det italiensk-danske magazine. Hun deltager i det danske projekt Kvinfo og er frivillig WP ekspert for den danske organisation WafAwards. Hun har stor erfaring som underviser i italiensk for udlændinge og italiensk udtale. Nu underviser hun italiensk og IT på FOF i Danmark og studerer dansk i skole.

Hun elsker kunst og musik, er tekstforfatter og skriver sangtekster. Sammen med sin mand Claudio Passilongo har hun udgivet flere musikstykker med succés.

Hvorfor La Dante Alighieri?

“Societá Dante Alighieris målsætning er prisværdig; at beskytte og udbrede italiensk kultur på verdensplan er en ære og et privilegium. Det er også meget tilfredsstillende at kunne videreføre italienske traditioner, og jeg er lykkelig over at være en del af et stort hold”.

Kontakt:
Mail: maria.c.dandrea@gmail.com
Skype:m.c.dand

12096028_735747596556950_7745224828616411267_n
Rejser og turisme

Marzio er ny i Dante Alighieri og har måske det navn, som er sværest at udtale for danskere.

Han har en universitetsgrad i Kulturturisme fra Universitetet i Udine og studerer nu Service Management på Copenhagen Business School. Hans hovedinteresse er turisme, og specielt fremme af italiensk kultur inden for kunst, historie og sprog. Mens han studerede i Italien, har han arbejdet sammen med forskellige institutioner for at fremme lokal kultur. Han glæder sig til at gøre det samme i København og udbrede kendskabet til skjulte sider af den italienske kulturarv i samarbejde med Dante Alighieri.

 

Han er vild med biler, ski, teknologi og “nørd-kultur.” Han har boet i København i halvandet år med sin danske kæreste, som har fået ham til at værdsætte brugen af cyklen i alle mulige vejrforhold.

 

Hvorfor La Dante Alighieri?

 

Kontakt:

93 92 24 02

marzio.rosolen@gmail.com

www.linkedin.com/in/marziorosolen
https://www.facebook.com/marzio.rosolen

IMG_0042
oversætter

Dansker, men med en stor lidenskab for italiensk sprog og kultur.
Nu pensionist, men i 36 år ansat på Rungsted Gymnasium, hvor jeg har undervist i græsk, latin, oldtidskundskab, engelsk og japansk. Hvert år har jeg været med gymnasieelever i Rom og Firenze, men derudover har jeg rejst rundt i Italien fra nord til syd både på studieture og for min fornøjelse.

Udover italiensk, omfatter mine fritidsbeskæftigelser golf og korsang. Jeg går meget i biografen og til opera. Jeg elsker krimier, specielt er jeg stor fan af Montalbano, både den ældre og den yngre. Desuden er jeg farmor til 5 børnebørn.

Jeg vil gerne stille mig til rådighed som frivillig hjælper i Dante Alighieri, som gør et stort arbejde for at udbrede kendskabet til italiensk sprog og kultur.

claudio matrimonio anna esposito (10)
Musik Konsulent

Claudio Passilongo, har hele sit liv arbejdet med den stemningsfulde og atmosfæriske del af jazzen og den klassiske musik. Han blevet uddannet som pianist og komponist på den neapolitanske musikkonservatorium, og som engelsk lærer på Istituto Universitario Orientale, i Italien. Men han er især en klassisk komponist: han deltog i Accademia Chigiana di Siena med Salvatore Sciarrino og Andrea Portera. Claudio har vundet internationale kompositionskonkurrencer, og hans musik er blevet spillet af bl. a. DR, Radio RAI og Radio Swiss Jazz. Vatikanets radio valgte hans Sonata n.1 som hovedtema for programme ”I giochi dell’armonia”. Han er også en filmkomponist (Assolo, 2013 – Solidamore 2014 – Sposi 2015) og har komponeret musik til teatre-scene (Tra i vicoli di Napoli, 2011 Sante madonne e malefemmine 2009 – Luna di seta 2005) I 2016 hans musik blevet spillet i hele Europa af bl.a. Trio Ismena, Kuno Kjærbye, Mikkel Andersen, Paradoxkoret, Ensemble Bios, Muzikensemble. Solisti del Teatro di Sancarlo, Trio Esperidi og af Future Blend Project (UK). Hans partituren er trykt i Tyskland, Serbja, Estland, og Italien. Han er medlem af Dansk Komponist Forening, der har skrevet om han: “(…) in your music you display professional command of a great variety o compositional, editing and mastering techniques”. Han deltog som pianist og komponist i Mb2020s venues (2015)

 

Claudio har meget stor erfaring i at undervise i jtaliensk for udlændinge, også på højeste niveau. Han er ordfører og referent ved politiske, samfundsrelaterede og kulturelle debatter i ungdomsafdelingen, Sezione Giovani.

 

Hvorfor La Dante Alighieri?

“Dante giver mig mulighed for at forblive i  kontakt med den italienske kulturs dybeste og stærkeste rødder; takket være Societá Dante Alighieri kan jeg, også her i Danmark, dyrke min lidenskab for italiensk sprog og litteratur”.

10330456_10203030280151990_8131393214542560515_n
Musik konsulent for børn

Nyheder

Salotto Italiano

Ordrup Bibliotek

skrive en e-mail