*Ricorda di scrivere nell´oggetto il nome dell´evento al quale vuoi partecipare quando ti registri.
*Husk at skrive navnet på den begivenhed, du vil deltage, når du tilmelder dig.

Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Seminar om “Kultur og Kreativitet”

Tilmelding er nødvendigt til info@dante-alighieri-cph.dk

Culture & Creativity as Key to Development

Danish and Italian applications: practical proposals in pursuit of best practices and excellence

CSR and cultural integration as key to innovation and value:

Ideas that change the world

fredag

Formålet med dette seminar er at indlede en dialog med det danske samfund om, hvordan man ved integration af italiensk og dansk kultur kan skabe ”practices of excellence”, og at se perspektiverne i innovative modeller til udvikling af erhvervsliv og uddannelse.

Seminaret vil præsentere praksis og nye metoder til ”creative management of change” og belyse aspekter af interesse for det danske samfund, samt fremlægge forslag for disses udbredelse på alle niveauer af uddannelse og erhverv. Debatten vil inkludere en vurdering af resultaterne opnået til dato og implikationerne for den specifikke kontekst.

Scenarie: Den globale scene byder på udfordringer og muligheder for integration af kulturer og erfaringer, både for individet og for organisationer. En afgørende faktor for forandringsledelse ligger i individets og samfundets kreative potentiale. For at skabe menneskelig og økonomisk vækst i samfundet er det vigtigt at promovere modeller og processer, som er i stand til at supportere og udvikle kreativiteten.

Kun en interkulturel tilgang baseret på integration, værdiskabende udveksling og en bevidsthed om værdien i det komplekse kan bidrage til at fremme innovationen som drivkraft for fremskridt og for etisk, social og økonomisk vækst. Dette seminar er en værdifuld mulighed for dialog, interaktion og vidensdeling indenfor rammen af en systemisk relationel vision, hvor individet er i centrum, og hvor man fokuserer på udviklingen af deres kreative ressourcer og på værdien af interkulturel sensibilitet.

Et panel af forskellige interessenter vil dele italienske og danske erfaringer med henblik på at afdække ”best practices”, udveksle ideer og finde et fælles fodslag, der kan skabe synergier og værdi for begge parter og promovere vækst og innovation.

The event is organized by FIVE Foundation and Dante Alighieri Association Copenhagen, in collaboration with the Italian Cultural Institute. The event is sponsored by Hf Convention srl

 

Agenda:

9.30 Velkommen

Fabio Ruggirello, Direktør for Det Italienske Kulturinstitut i København

9.45 Introduktion og diskussion

Oriana Perrone, ekspert i globale strategier for bæredygtig udvikling, internationalisering & Adj. Prof på LUMSA Universitet, ”Værdien af en kreativ og innovativ kultur for et samfunds velstand og udvikling: Uddannelsens nøglerolle i styrkelsen af det menneskelige potentiale og værdiskabelsen for virksomheder og samfundet som en helhed”.

10.00 Individers og organisationers ansvar for samfundets udvikling og fremskridt

– Steen Vallentin, Associate Professor and Director CBS Centre for Corporate Social Responsibility, Copenhagen Business School, “The value of teaching and trainings in tomorrow’s leaders experience”

– Guy Michel Franca, medlem af French Psychological Society og Scientific Director of the FIVE Foundation,”Kreativitetstræning som succesfaktor i personlig ledelse og selskabsledelse: De Menneskelige Relationers Etik: Træningsmetode og applikationer”.

– Pinuccia Panzeri, Formand for Foreningen Dante Alighieri i København, om “værdien af italiensk kultur i verden, programmer for kulturel/ social/økonomisk integration i København – f.eks. Plida projektet”.

10.45 Innovative tilgange til bæredygtig udvikling: fra uddannelsen af nye generationer til processerne mod integration af socialt ansvarlighed i erhvervsmodeller

– Lene Raunkjær, Head of Group Conduct, Ecco, “Corporate responsibility – a key priority in ECCO”

– Fabio Merlo, CEO Merlo Factory, “Hvordan man tænker, designer og bygger bæredygtige udstillinger – lad kreativiteten styre”

– Renato Reggiani, CEO & Founder Biopic, “Smart Urban Farming: den grønne revolution – det handler om kultur”

– Teodoro Giustizieri, Director HF Ethic Center, “Ethic Centers: innovativ tilgang til udviking af det menneskelige potentiale og arbejdet med kompleksitet”

Let frokost 12.00– 13.00

13.30 – 15.30 Workshop og åben træning: “De Menneskelige Relationers Etik i praksis: hvordan man skaber værdi ved gode relationer i det private liv og på arbejdspladsen” – en metode for ledere, lærere, pædagoger og offentligt ansatte. Workshop styret af Guy Michel Franca.

 

REGISTRATION:

To the EVENT: It is an open-event, open to everyone interested. No participation fee is applied. For registration fill the form here http://bit.ly/CSR_Event22ndSept and for technical information please contact seminar@dante-alighieri-cph.dk

To the WORKSHOP: It is an open workshop with limited seats. No participation fee is applied. For registration fill the form here http://bit.ly/CSR_Event22ndSept and for technical information please contact seminar@dante-alighieri-cph.dk

 

Date:

22 september 2017

Time:

9:30 - 15:30

Location

Istituto Italiano di Cultura
Gjørlingsvej 11
Hellerup, Danimarca

Arrangør

Dante Alighieri København
Telefon:
91699073
E-mail:
info@dante-alighieri-cph.dk
Hjemmeside:
www.dante-alighieri-cph.dk

Share this Event

REGISTER FOR THIS EVENT

*Ricorda di scrivere nell´oggetto il nome dell´evento al quale vuoi partecipare quando ti registri.
*Husk at skrive navnet på den begivenhed, du vil deltage, når du tilmelder dig.