Om os


Foreningen Società Dante Alighieri er en non-profit kulturel forening Foreningen Società Dante Alighieri er en non-profit kulturel forening, drevet af frivillige og finansieret gennem medlemskontingenter, organiseret i lokale afdelinger over hele verden. For øjeblikket er der 87 i Italien og 423 i udlandet.


Dante Alighieri, København, er en af sidstnævnte.


Foreningen blev grundlagt i Rom i 1889 af en gruppe intellektuelle, ledet af Giosuè Carducci, med det formål at beskytte og udbrede italiensk sprog og kultur i verden ved at “styrke de åndelige bånd mellem landsmænd i udlandet og fædrelandet og ved at fostre kærlighed til og dyrkelse af den italienske kultur blandt udlændinge”.


Foreningen er åben for alle, der er interesseret i italiensk sprog og kultur – uanset nationalitet, trosretning, politisk eller ideologisk holdning. Foreningen opretter og støtter skoler, biblioteker, studiekredse og kurser i sprog og kultur, udbreder bøger og udgivelser, støtter foredrag, kulturrejser og kunstudstillinger, tildeler priser og studielegater.


Bliv medlem

At blive medlem er en god ting. Vores medlemmer kan faktisk få nogle rabatter på italienske produkter, gratis billetter, stipendier og meget mere ... Oplev alle fordelene, og bliv også medlem!

Modtag vores nyhedsbrev

Mange af vores medlemmer er interesseret i kultur og liv i Italien. Oplev vores kolonner, og læs vores artikler skrevet af vores medlemmer for dig.

Bliv frivillig

Oplev nu på, hvor mange forskellige måder du kan samarbejde med det italienske sprog og kultur i Danmark. Du kan hjælpe os, selvom du er i Italien.

Bliv vores partner

Dante-netværket vokser hurtigt. Der er Dante-udvalg over hele verden. Vores partnere er online på vores hjemmesider, og partnerannoncering er i alle vores arrangementer. Find ud af, hvordan du bliver vores officielle partner.

Del dine projekter

Vi kan lide at læse dit forslag om arrangementer eller kurser, der skal udføres i udvalgte spillesteder eller onlineportaler. Du foreslår et projekt, og vi forsøger at nå det.

Rapporter problemet

Vi er interesseret i vores medlemmers privacy, men den digitale verden er fuld af faldgruber. Hvis du mener, at nogen misbruger navnet DANTE ALIGHIERI, eller hvis du modtager mistænkelige e-mails eller spam, så fortæl os det så hurtigt som muligt.

Vil du sige hej eller finde ud af mere?

Bliv medlem og oplev alle fordelene for dig, eller anmod om information med vores kontaktformular

Seneste projekter

Vi er altid meget aktive. Her kan du se vores seneste projekter.

Citater fra bøger

Piller med litterær visdom ...

Vores seneste artikler

Her kan du læse vores seneste artikler

AfCaterina Arrabito okt 11, 2019

Aromaerne og smagene ved hjemmelavet madlavning

Jeg ved ikke, om du nogensinde har været væk hjemmefra i lang tid eller boet i udlandet for at arbejde. Pludselig begynder det l...

Afadmin okt 11, 2019

Cinema Italiano på Ordrup Bibliotek

Én af de bedste måder at møde et lands kultur og historie på er gennem film. Ordrup Bibliotek og Società Dante Alighieri i København giver dig...

Vores partnere

Dante Aligheri København samarbejder med forskellige partnere. På denne måde kan vi tilbyde medlemmer eksklusive begivenheder og personlige rabatter.