Om os

di maria

Foreningen Società Dante Alighieri er en non-profit kulturel forening

Foreningen Società Dante Alighieri er en non-profit kulturel forening, drevet af frivillige og finansieret gennem medlemskontingenter, organiseret i lokale afdelinger over hele verden. For øjeblikket er der 87 i Italien og 423 i udlandet.

Dante Alighieri, København, er en af sidstnævnte.

Foreningen blev grundlagt i Rom i 1889 af en gruppe intellektuelle, ledet af Giosuè Carducci, med det formål at beskytte og udbrede italiensk sprog og kultur i verden ved at “styrke de åndelige bånd mellem landsmænd i udlandet og fædrelandet og ved at fostre kærlighed til og dyrkelse af den italienske kultur blandt udlændinge”.

Foreningen er åben for alle, der er interesseret i italiensk sprog og kultur – uanset nationalitet, trosretning, politisk eller ideologisk holdning. Foreningen opretter og støtter skoler, biblioteker, studiekredse og kurser i sprog og kultur, udbreder bøger og udgivelser, støtter foredrag, kulturrejser og kunstudstillinger, tildeler priser og studielegater.

Questo sito web utilizza i cookie per migliorare la tua esperienza. Daremo per scontato che tu sia d'accordo, ma puoi annullare l'iscrizione se lo desideri. Accetta Leggi di più

Privacy & Cookies Policy