Comitato Dante Servizi

Med Comitato DANTE SERVIZI åbner Dante Alighieri, København, dørene for alle unge, som interesserer sig for italiensk sprog og kultur.

Formålet med denne afdeling er at bygge bro mellem italienere og danskere ved at gøre integrationen lettere, gennem moderne sprogbrug, temaer og kommunikationsmidler.

Alle idéer og forslag til emner, der kan tages op, er meget velkomne.
Uanset alder, er man ung, så længe man er nysgerrig og har lyst til at prøve!

Om os

D7528D13-C5BF-4AAB-A3AE-14C44659C073
Koordinator

Maria er født i Italien, hvor hun har studeret jura, kommunikation, grafisk design og Informatik. Hun er uddannet som web-designer og journalist. Hendes tekniske kompetencer er indenfor IT og grafik, specielt i Word Press, InDesign og Photoshop. Hun har erfaring i projektledelse på nettet og ajourføring af web sites.

Hun bor nu i Danmark, har startet en IT virksomhed og har abejdet blandt andet som grafisk redaktør på det italiensk-danske magazine. Hun deltager i det danske projekt Kvinfo og er frivillig WP ekspert for den danske organisation WafAwards. Hun har stor erfaring som underviser i italiensk for udlændinge og italiensk udtale. Nu underviser hun italiensk og IT på FOF i Danmark og studerer dansk i skole.

Hun elsker kunst og musik, er tekstforfatter og skriver sangtekster. Sammen med sin mand Claudio Passilongo har hun udgivet flere musikstykker med succés.

Hvorfor La Dante Alighieri?

“Societá Dante Alighieris målsætning er prisværdig; at beskytte og udbrede italiensk kultur på verdensplan er en ære og et privilegium. Det er også meget tilfredsstillende at kunne videreføre italienske traditioner, og jeg er lykkelig over at være en del af et stort hold”.

Kontakt:
Mail: maria.c.dandrea@gmail.com
Skype:m.c.dand

12096028_735747596556950_7745224828616411267_n
Rejser og turisme

Marzio er ny i Dante Alighieri og har måske det navn, som er sværest at udtale for danskere.

Han har en universitetsgrad i Kulturturisme fra Universitetet i Udine og studerer nu Service Management på Copenhagen Business School. Hans hovedinteresse er turisme, og specielt fremme af italiensk kultur inden for kunst, historie og sprog. Mens han studerede i Italien, har han arbejdet sammen med forskellige institutioner for at fremme lokal kultur. Han glæder sig til at gøre det samme i København og udbrede kendskabet til skjulte sider af den italienske kulturarv i samarbejde med Dante Alighieri.

 

Han er vild med biler, ski, teknologi og “nørd-kultur.” Han har boet i København i halvandet år med sin danske kæreste, som har fået ham til at værdsætte brugen af cyklen i alle mulige vejrforhold.

 

Hvorfor La Dante Alighieri?

 

Kontakt:

93 92 24 02

marzio.rosolen@gmail.com

www.linkedin.com/in/marziorosolen
https://www.facebook.com/marzio.rosolen

claudio matrimonio anna esposito (10)
musikalsk og kunstnerisk konsulent

Claudio Passilongo, har hele sit liv arbejdet med den stemningsfulde og atmosfæriske del af jazzen og den klassiske musik. Han blevet uddannet som pianist og komponist på den neapolitanske musikkonservatorium, og som engelsk lærer på Istituto Universitario Orientale, i Italien. Men han er især en klassisk komponist: han deltog i Accademia Chigiana di Siena med Salvatore Sciarrino og Andrea Portera. Claudio har vundet internationale kompositionskonkurrencer, og hans musik er blevet spillet af bl. a. DR, Radio RAI og Radio Swiss Jazz. Vatikanets radio valgte hans Sonata n.1 som hovedtema for programme ”I giochi dell’armonia”. Han er også en filmkomponist (Assolo, 2013 – Solidamore 2014 – Sposi 2015) og har komponeret musik til teatre-scene (Tra i vicoli di Napoli, 2011 Sante madonne e malefemmine 2009 – Luna di seta 2005) I 2016 hans musik blevet spillet i hele Europa af bl.a. Trio Ismena, Kuno Kjærbye, Mikkel Andersen, Paradoxkoret, Ensemble Bios, Muzikensemble. Solisti del Teatro di Sancarlo, Trio Esperidi og af Future Blend Project (UK). Hans partituren er trykt i Tyskland, Serbja, Estland, og Italien. Han er medlem af Dansk Komponist Forening, der har skrevet om han: “(…) in your music you display professional command of a great variety o compositional, editing and mastering techniques”. Han deltog som pianist og komponist i Mb2020s venues (2015)

 

Claudio har meget stor erfaring i at undervise i jtaliensk for udlændinge, også på højeste niveau. Han er ordfører og referent ved politiske, samfundsrelaterede og kulturelle debatter i ungdomsafdelingen, Sezione Giovani.

 

Hvorfor La Dante Alighieri?

“Dante giver mig mulighed for at forblive i  kontakt med den italienske kulturs dybeste og stærkeste rødder; takket være Societá Dante Alighieri kan jeg, også her i Danmark, dyrke min lidenskab for italiensk sprog og litteratur”.

IMG_0042
oversætter

Dansker, men med en stor lidenskab for italiensk sprog og kultur.
Nu pensionist, men i 36 år ansat på Rungsted Gymnasium, hvor jeg har undervist i græsk, latin, oldtidskundskab, engelsk og japansk. Hvert år har jeg været med gymnasieelever i Rom og Firenze, men derudover har jeg rejst rundt i Italien fra nord til syd både på studieture og for min fornøjelse.

Udover italiensk, omfatter mine fritidsbeskæftigelser golf og korsang. Jeg går meget i biografen og til opera. Jeg elsker krimier, specielt er jeg stor fan af Montalbano, både den ældre og den yngre. Desuden er jeg farmor til 5 børnebørn.

Jeg vil gerne stille mig til rådighed som frivillig hjælper i Dante Alighieri, som gør et stort arbejde for at udbrede kendskabet til italiensk sprog og kultur.

Vores volunteers

10330456_10203030280151990_8131393214542560515_n
Musik konsulent for børn
Marie
Blogger

Jeg er Marie Morel, jeg er 41 år gammel, og jeg er italiensk, men jeg vil gerne kalde mig en europæisk statsborger, fordi jeg føler en integreret del af et multikulturelt samfund, der går ud over grænserne for det land, hvor jeg bor. Jeg gjorde humanistiske og traditionelle studier, men på et tidspunkt i mit liv indså jeg, at jeg var nødt til at følge mine to lidenskaber, skrivning og det at kende den menneskelige sjæl, som i dag arbejder jeg som ghostwriter og rådgiver. Jeg taler engelsk og fransk, og jeg elsker at rejse, fordybe mig i forskellige kulturer, skabe nye oplevelser, fortsætter med at lære hele tiden. Jeg skriver også meget i min fritid, for det er den måde jeg bedst kan udtrykke mig og jeg læser meget af alt, så længe jeg bliver spændt, fra digt til computer manualer. Frem for alt elsker jeg mine to sønner; Jeg elsker katte, havet og kunst, i
enhver form og udtryk.

DSCN8986
Blogger om Turism

Elisa, født i 1994, blev født i et multikulturelt og kaotisk Milano, en by, hvor hun nogle få årtier senere fik en grad i litteratur ved Det Katolske Universitet i Det Hellige Hjerte med en tværfaglig afhandling mellem lingvistik og kunsthistorie. Efter en træningserfaring i Australien, der skriver til en online periodisk og arbejder i et presserum, samarbejder han med Dante Alighieri for at sprede og fremme kulturen af Bel Paese i verden gennem sin egen skrivning. Lidenskabelig om sprog, litteratur, rejse og kunst, er hun overbevist om behovet for at beskytte og forbedre den italienske historiske, kunstneriske og sproglige arv.

Mit navn er Lianne Sommer Andersen. Jeg er 30 år og bor i Lyngby.

Har arbejdet med digitalt design: illustrationer og grafisk design siden 2010. Hjemmesider og webshops siden 2011.

Har i 2010 gået på Tegneskole i 5 mdr. og derefter taget kursus i grafisk design. I 2011 tog jeg grunduddannelsen til webintegrator og derefter blev jeg uddannet multimediedesigner i 2013.

Professionel bruger af Photoshop, Illustrator og Indesign, samt Microsoft Office pakken

Professionel bruger af WordPress, samt skræddersyning af webdesign med webprogrammering i HTML, CSS og PHP.

“Uddannet i Videnskab for International Kommunikation i Catania, flyttede jeg til Luxembourg, Sverige og i øjeblikket til Danmark. På trods af årene derhjemme bringer jeg Italien og min Sicilien med mig, tæt på mit hjerte. Jeg har samarbejdet og samarbejdet med nogle magasiner (på engelsk og italiensk) og jeg har også nogle blogs, og jeg har ofte skrevet om Italien.

Jeg elsker at rejse, dem der knytter sig til dig og får dig til at vokse op, og jeg elsker at rejse hjem, på min Sicilien. Og selvfølgelig elsker jeg at skrive.
Skrivning er som de store kærester, født fra ingenting, og du kan ikke forlade det mere, du har kun den følelse, det altid har været. “

11694027_10207736751920155_2757764349149101276_n

Journalist og autoriseret turistguide

SONY DSC
Web Markwting Konsulent og Social Media Exkspert

Jeg er født i 1980, og jeg har arbejdet som webdesigner og reklame grafisk designer siden 2000. I årenes løb har jeg specialiseret mig i innovative løsninger til fremme, salg og ledelse af produkter og tjenester. Jeg tager mig af alt: fra logo til marketing og alt relateret til kundens brand.
Jeg har arbejdet også meget med trykning og papir eller andre materialer til enhver form for kommunikation eller fremstilling af til møbler og indretning til kommercielle og private aktiviteter.

Jeg har en særlig træning i brug af plotter -udskæring hos Roland Italia, og jeg har stor erfaring i af Fine ART-udskrivning som ejer af EPSON plotter til DIGIGRAFI.

Jeg er digital kunstner med en grafisk tablet, og jeg bruger Illustrator og Photoshop kreativ software.

Pratikant

christian
Pratikant 2019

Mit navn er Christian, jeg er 25 år gammel og jeg skal være praktikant hos Dante Alighieri fra januar til juni 2019. Jeg har en bachelorgrad i Italiensk sprog og kultur, og er nu i gang med kandidatuddannelsen i italiensk sprog og kultur ved Københavns Universitet.  Jeg er meget interesseret i både sprog, kulturer, historie og samfund på et europæisk plan, men især for italiensk. Tidligere har jeg arbejdet som lærervikar i folkeskolen og er i øjeblikket studentermedhjælper på instituttet for Engelsk, Germansk og Romansk (Engerom) på Københavns universitet.

Hvorfor La Dante Alighieri?

Societá Dante Alighieri søger at beskytte og udbrede italiensk kultur og viden om denne, hvilket er en opgave, som jeg glæder mig til at bruge mine sproglige evner og kulturelle indsigt til at fremme og derigennem hjælpe italienere og danskere med at lære hinanden bedre at kende.

skrive en e-mail