Jul i Italien og i Danmark

Lucia RotaAfLucia Rota

Jul i Italien og i Danmark

 

 

Portico

Julekrybben er meget udbredt i katolske lande. Den fortæller og symboliserer fortællingen om Jesu fødsel. Ved udformningen af en julekrybbe, får kunstnere og kunsthåndværkere mulighed for at udfolde deres kreativitet.

Landsbyen Portico di Romagna mellem Forlí og Firenze bliver i perioden fra 8/12 til 14/1 omdannet til én stor julekrybbe. Landsbyens medfødte idyl udnyttes sammen med alskens kreative opstillinger til at skabe en enestående stemning af jul – og ja, om end langt fra Danmark, af ”hygge”. Hyggen er helt speciel hos familien Cameli, som driver Il Vecchio Convento, landsbyens hotel og foretrukne spisested.   Efter traditionen  mødte Dante Beatrice i  det nærliggende Palazzo Portinari.

 

www.vecchioconvento.it/en

 

Manarola er én af de fem byer i ”Cinque Terre” mellem La Spezia og Genova. Her er der til jul en absolut enestående julekrybbe, hvor man udnytter de stejle bjergsider, der omgiver byen. Idéen fik Mario Andreoli for 50 år siden. Der bruges 8 km. elektriske ledninger, 17.000 lamper (små ”pærer”) og 300 figurer i naturlig størrelse. Krybben er tændt fra 8. december til slutningen af januar.

 

www.incinqueterre.com/it/presepe

 

Harndrup

Også i Danmark blæser Julens milde vinde allerede fra midten af november. Julemarkeder med pynt, gløg og æbleskiver, alskens økologiske produkter, klejner, slik, nisser og juletræer findes over hele landet. En udstilling i særklasse findes i landsbyen Harndrup, 30 km. vest for Odense. I et bygningskompleks, som for mange år siden var lager for humle til hele Danmarks ølbrygning, er der indrettet udstilling af julesager, ikke alene fra Danmark. Der er således opdækning af juleborde fra 20 lande i Europa.

 

www.humlemagasinet.dk

 

Du kan også læse dette indlæg i: Italian

Om forfatteren

Lucia Rota

Lucia Rota author

Skriv et svar

Denne hjemmeside bruger Akismet til at reducere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles.